Passion for details

"Zâmbetul este o urare de bun venit universala"

- Max Eastman –

Este usor sa comunici cu pacientii vechi. Ei te cunosc si te aleg in continuare pentru ca sunt multumiti de rezultate, fac acest lucru pentru ca asteptarile lor au fost confirmate.

Este relativ ușor să vorbești și cu pacienții care vin din recomandări. Ei au încredere că o să fie bine, așa cum s-a întâmplat și în cazul pacientului care te-a recomandat pentru ca perceptia celor care s-au atasat de medicul lor stomatolog conteaza foarte mult si ei te recomanda cu incredere altor semeni.

Insa, cel mai dificil este sa gestionezi situatia cu pacienții noi. Cei care te-au găsit online sau care vin din alte surse decat cele din spatiul virtual, pur si simplu se indreapta catre tine cu o afectiune. Ei nu au încă încredere în tine și au o mulțime de rețineri. De fiecare dată când oferi o consultație unui pacient nou, trebuie să înțelegi că el a mai fost în trecut și la alți medici. El vine cu anumite experiențe și așteptări. Mediul online doar i-a conturat o imagine de ansamblu, care nu-i poate garanta intotdeauna ca ceea ce a vazut postat este si autentic, astfel incat ca medic iti revine misiunea de a demonstra ca cea mai de seama valoare ramane experienta si priceperea ta prin aptitudinea de a acorda sprijinul de specialitate necesar celorlalti semeni, de a transmite fiecarui pacient sentimentul de siguranta si incredere ca tratamentul personalizat este cel mai adecvat si ca plateste un pret corect.

Insa, pe langa cele mentionate, toate asteptarile noului pacient, vor fi depasite daca, desi se observa ca exista alte afectiuni stomatologice mult mai importante decat reclama pacientul, si il vei informa de cele constatate, intelegi ca medic, ca poate prezenta in cabinetul dentar este din cauza unui dinte frontal ciobit si acest fapt este o prioritate pentru el. Exact de acest lucru vei fi preocupat mai intai, iar celelate aspecte, desi importante, le vei aborda doar la nivel de discutie, informandu-l de necesitatea unui tratament si cu privire la problemele pe care el nu le reclama, insa le are. Concluzionand, se poate afirma ca, decizia de a ramane a noului pacient in portofoliul tau, prin faptul ca revine si pe viitor cu alte probleme (unele dintre ele coincid chiar cu cele pe care le-ati discutat la prima intalnire si pe care nu le-a reclamat, altele au intervenit pe parcurs datorita timpului scurs) este consecinta directa a modului in care ca medic ai intreprins toate masurile necesare si utile de a-l satisface, intr-o prima etapa a colaborarii. Cu alte cuvinte, castigandu-i increderea si respectul fata de calitatea terapeutica oferita la un pret corect, pacientul este multumit de rezutatul obtinut, pentru ca tu, ca medic, ai dat dovada de seriozitate si promptitudine, inclusiv ai avut un rol informal important, pentru ca ai abordat in totalitate problema, tragand un semnal de alarma inclusiv in ceea ce priveste alte indicatii terapeutice stomatologice, care netratate, ar putea sa-i influenteze in mod negativ starea generala de sanatate, din cauza problemelor dentare.

Trebuie sa ne respectam pacientii, sa depunem efort si pasiune, dincolo de tratamentul propriu-zis oferit!

phone
whatsapp